Ik heb een vraag
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier en wij reageren zo spoedig mogelijk.
Contact info
Kinderdagverblijf Zoet
Standaardruiter 7
3905 PT Veenendaal
0318 – 769 095Wilt u een kijkje komen nemen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende rondleiding!

Veelgestelde vragen
Het kan zijn dat de vraag die u heeft al eens eerder gesteld is. Wij hebben de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet.
Op het aanmeldformulier kunt u aangeven of u toestemming geeft om foto’s/video’s te gebruiken voor social media. Foto’s/video’s waar kinderen herkenbaar in beeld zijn zullen alleen zichtbaar zijn voor andere groepsleden.
Jaarlijks worden alle kinderen 2x geobserveerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van observatielijsten. Ouders krijgen ten minste één keer per jaar de mogelijkheid gebruik te maken van het 10 minuten gesprek. Aan ieder kind is een mentor toegewezen. De mentor werkt op de groep waar het kind is geplaatst. Zij volgt de ontwikkeling van het kind en is eerste aanspreekpunt voor ouders.
Bij Kinderdagverblijf Zoet hanteren wij een gezond voedingsbeleid. Het voedingsbeleid is gebaseerd op de richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Wij starten de dag met vers fruit. Tussen de middag eten wij een bruine boterham met verantwoord broodbeleg. Ook bieden wij snoepgroenten aan. Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling.
Tevens hebben ouders de mogelijkheid om een gezonde warme maaltijd te bestellen bij Groenteman Gijs van de Hoef. U kunt er voor kiezen om uw kind mee te laten eten of de maaltijd mee naar huis te nemen.
Als u uw kind(eren) voor 09.30 ziek meldt kan je als ouder ervoor kiezen om de tegoed dagen in te halen. Er mogen maximaal 4 dagen per jaar ingehaald worden. Deze dagen kunnen alleen ingehaald worden als er plek is op de groep en zal in overleg met de pedagogisch medewerker gaan.
Gedurende de dag zullen gezamenlijke en individuele activiteiten worden afgewisseld. Onze dagindeling ziet er als volgt uit:
07.00-09.00 Vrij spelen en alle kinderen worden gebracht.
09:00-09:30 Vrij spelen.
09.30-09.45 Gezamenlijk speelgoed opruimen, handen wassen en aan tafel.
09.45-10:15 De dag openen, vers fruit eten en water of afgekoelde thee drinken.
10:15-11:15 Gerichte activiteit volgens de methode Piramide en buiten spelen.
11.00-11.30 Verschoonronde, handen wassen en aan tafel.
11.30-12.15 Broodmaaltijd.
12.15-14.30 De kinderen die nog slapen worden naar bed gebracht. De slaaptijden worden overlegd met de ouders. Als er kinderen wakker worden kunnen ze vrij spelen. Indien nodig worden de kinderen voor of na het slapen verschoond.
14.30-15.00 Tussendoortje met drinken.
15.00-16.00 Gerichte activiteit volgens de methode Piramide en buiten spelen.
16:00-16:30 Vrij spelen.
16.00-16.30 Verschoonronde.
16.30-17.00 De kinderen krijgen een verantwoord tussendoortje of de kinderen krijgen een warme maaltijd.
17.00-18.30 Vrij spelen en de kinderen worden opgehaald.
Wij werken met de methode Piramide. Deze methode heeft handboeken waarin diverse thema’s behandeld worden. Het gehele jaar komen thema’s aan bod die jaarlijks herhaald worden. Elk thema heeft activiteiten die aansluiten bij elke leeftijdscategorie.
Piramide is:
• Voor elk kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen.
• Geschikt voor alle kinderen van 0 tot 7 jaar.
• Theoretisch goed onderbouwd en effectief.
• Speels, effectief, en flexibel inzetbaar.
• Goed aan te sluiten bij het vve-beleid van de overheid.
• Ook heel goed inzetbaar bij niet-doelgroepkinderen.
• Compleet: alle ontwikkelingsgebieden geïntegreerd.
• Verdieping: cyclische projecten en projectstappen.
Inschrijven kan zodra de verwachte geboortedatum bekend is. Wij zullen dan contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Plaatsing kan ingaan bij de leeftijd van 8 weken.
Om kinderopvangtoeslag te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner allebei werken. U kunt de toeslag ook krijgen als u niet werkt, maar een opleiding volgt of uw kansen op werk vergroot door bijvoorbeeld een re-integratietraject te volgen via UWV of de gemeente. Om kinderopvangtoeslag te krijgen moeten ouders aan een aantal voorwaarden voldoen. Op www.toeslagen.nl kunt u meer informatie hierover vinden.
Wij houden bij ziektes de richtlijnen van de GGD aan. Op de website www.rivm.nl kunt u zien of uw kind wel of niet mag komen. Als uw kind bij ons ziek wordt zullen wij te allen tijde contact opnemen met de ouders. De pedagogisch medewerker zal met u overleggen of het noodzakelijk is om uw kind op te halen.
Bij Kinderdagverblijf Zoet zijn er 2 verticale groepen met maximaal 13 en 10 kinderen. Dit houdt in dat alle kinderen van 0 tot 4 jaar op één groep samen spelen.
De verhouding tussen het aantal beroepskrachten en het aantal feitelijk aanwezige kinderen (BKR) bedraagt tenminste:
● Eén beroepskracht per drie kinderen in de leeftijd tot één jaar.
● Eén beroepskracht per vijf kinderen in de leeftijd van één tot twee jaar.
● Eén beroepskracht per acht kinderen in de leeftijd van twee tot drie jaar.
● Eén beroepskracht per acht kinderen in de leeftijd van drie tot vier jaar.
Er kan worden gekozen uit diverse vormen van dagopvang. Er is de mogelijkheid om hele, halve en flexibele dagen af te nemen. Een hele dag is van 07:00 – 18:30 (11,5uur). Een halve dag is van 07:00 – 13:30 of van 12:00 – 18:30 (beide 6,5uur). Flexibele opvang kan alle dagen van de week afgenomen worden. Hierbij is er een minimale afname van 28,5 uur per maand (halve dag per week). De flexibele dagen/uren moeten minimaal 2 weken van tevoren aangevraagd worden. Hierdoor kunnen wij rekening houden met het aantal kinderen en het aantal pedagogisch medewerkers op de groep. Wij hanteren een opzegtermijn van één maand. Dit dient schriftelijk te gebeuren. Wij bieden een 52-weken of een 46-weken contract aan.
Wij willen de veiligheid van alle kinderen op ons kinderdagverblijf waarborgen, en wij nemen alleen kinderen aan die zijn ingeënt.
Op ons kinderdagverblijf zijn luiers, eten en drinken bij de prijs inbegrepen. Ouders moeten zelf zorgen dragen voor flesvoeding. Borstvoeding moet worden voorzien van een datum en naam van het kind. Tevens bieden wij de ruimte om uw kindje zelf borstvoeding te geven.