Gezonde voeding

Gezonde voeding vinden wij belangrijk. Peuters zijn volop in ontwikkeling, ook fysiek. Zo kunnen de nieren van kinderen tot 4 jaar het nitraat in zout nog niet goed verwerken en is het spijsverteringssysteem pas met 6 jaar volledig ontwikkeld, waardoor kinderen gevoelig zijn voor verschillende allergenen. Voeding in de peutertijd bepaalt hoe gezond je kind later wordt. Daarom bieden wij de kinderen voeding die hen helpt bij hun ontwikkeling en ervoor zorgt dat ze lekker veel vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bij Kinderdagverblijf Zoet hanteren wij een gezond voedingsbeleid. Het voedingsbeleid is gebaseerd op de richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Wij starten de dag met vers fruit. Tussen de middag eten wij een bruine boterham met verantwoord broodbeleg. Ook bieden wij snoepgroenten aan. Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding te bieden en zo positief bij te dragen aan hun ontwikkeling.

Groente- en fruitspecialist Gijs van de Hoef heeft speciaal voor de kleintjes een menu ontwikkeld die het makkelijker maakt kinderen op een makkelijke manier gezond te voeden. Via zijn website www.gijsvandehoef.nl kunt u een verse warme maaltijd bestellen die bij ons kinderdagverblijf wordt bezorgd. U kunt er voor kiezen om deze mee naar huis te nemen of dat uw kind bij ons alvast een warme maaltijd krijgt. Uiteraard kunt u voor het hele gezin een verse maaltijd bestellen en deze bij ons laten bezorgen.

Gezond wil zeggen:
Zonder suiker – zonder E-nummers – minimaal gebruik van zout – enkel gebruik van zout met kalium in plaats van natrium – met zo min mogelijk allergenen.

Bekijk website

Tijd voor een warm onthaal!

Het lijkt ons leuk om jullie te mogen verwelkomen bij ons kinderdagverblijf. Meld uw kind aan of laat het ons weten als u eerst een vrijblijvende rondleiding wilt!

Mijn kind aanmelden